Blog

Blog

Blog

Veiligheid in beweging: het cruciale belang van een doordacht intern verkeersplan voor bedrijven

Verkeersplannen voor bedrijfsterreinen en parkings zijn vaak tot in de puntjes uitgedacht, maar wat gebeurt er wanneer we de grenzen van het bedrijfsterrein overstijgen en ons begeven naar de dynamische werkvloer? In grote organisaties wordt de interne ruimte vaak doorkruist door een divers scala aan voertuigen en werknemers. Duik dieper in op de cruciale rol van een doordacht intern verkeersplan en ontdek hoe het bijdraagt en een veilige en efficiënte werkomgeving.

Lees verder

5 Redenen waarom goede wayfinding essentieel is voor iedere onderneming

In de dynamische wereld van ondernemingen is het creëren van een gastvrije en efficiënte omgeving niet langer een luxe, maar een noodzaak. Een aspect dat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is goede wayfinding – de kunst van het leiden van bezoekers en medewerkers doorheen een ruimte. Laten we duiken in de vijf redenen waarom goede wayfinding onmisbaar is voor iedere onderneming.

Lees verder

De opkomst van fietsen naar het werk en de rol die werkgevers hierin spelen

In een wereld waar duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, is het geen verrassing dat het aantal mensen dat de fiets verkiest voor woon-werkverkeer gestaag toeneemt. Maar hoe zit het met de faciliteiten op de werkplek? Werkgevers blijken een cruciale rol te spelen in deze duurzame ontwikkeling.

Lees verder

Optimalisatie van interne en externe verkeersplannen

Bij Remotec geloven we dat verkeersplannen niet alleen belangrijk zijn voor het buitenterrein van een bedrijf, maar ook binnen uw bedrijf. Het is essentieel om de veiligheid van werknemers en bezoekers te waarborgen en het risico op ongelukken tussen heftruckchauffeurs en voetgangers te minimaliseren.

Lees verder

5 signalisatie musthaves voor uw bedrijf

Een bedrijfszone kan een diverse en drukke omgeving zijn, met verschillende soorten verkeer en activiteiten. Het is essentieel om de veiligheid in deze zone te waarborgen om ongevallen te voorkomen en een veilige werkomgeving te creëren voor medewerkers en bezoekers. Hier zijn 5 tips voor het waarborgen van de veiligheid in een bedrijfszone.

Lees verder

Remotec draagt bij aan herdenking bombardement Mortsel met kunstwerk van Dirk Braeckman

Remotec heeft met trots de panelen verzorgd voor een bijzonder kunstwerk van kunstenaar Dirk Braeckman. Dit kunstwerk staat in het teken van de herdenking van het bombardement in Mortsel, België, dat 80 jaar geleden plaatsvond en een diepe indruk heeft achtergelaten in de lokale geschiedenis.

Lees verder

De voordelen van het implementeren van een verkeersplan in uw bedrijf

Verkeersmanagement gaat niet alleen over het beheren van de stroom voertuigen op de weg - het gaat ook over het beheren van de stroom mensen en middelen binnen een bedrijf. Een verkeersplan kan bedrijven van elke omvang helpen de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en de veiligheid van werknemers en klanten te waarborgen. In deze blogpost verkennen we de voordelen van het implementeren van een verkeersplan in uw bedrijf en geven we tips voor het maken van een succesvol plan.

Lees verder
Yves Crevecoeur nam het label van Sportbedrijf in ontvangst van Sport Vlaanderen

Het belang van sport binnen het beleid van Remotec

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam.’ Het is een veelvoorkomende, maar uiterst waarheidsgetrouwe uitspraak. Mensen die voldoende bewegen en gezond leven, zullen mentaal sterker staan en in het algemeen productiever zijn. Bij Remotec hebben we deze boodschap begrepen. Als familiebedrijf zetten we ons in voor tal van sportieve projecten en activiteiten, op die manier willen we werknemers aanzetten om actief door het leven te gaan.

Lees verder
buitenbelijning, stockageplaatsen, verkeersplan

Waarom buitenbelijning de leidraad van uw outdoor bedrijfsterrein vormt

Met de zomermaanden in aantocht is het cruciaal dat uw bedrijfsterrein voorbereid is op het ontvangen van werknemers, leveranciers, klanten en andere bezoekers. Visibiliteit, efficiëntie en veiligheid moeten meer dan ooit op punt staan om een uitstekende eerste indruk achter te laten. Aan de hand van publicitaire voorzieningen, signalisatie, aanrijdbeveiligingen en infrastructuurwerken worden uw terreinen in een handomdraai omgetoverd tot een aantrekkelijk uithangbord.

Er is echter één product dat dé leidraad vormt bij de optimalisatie van uw bedrijfsterrein: buitenbelijning. Maar waarom zijn outdoor wegmarkeringen nu precies onmisbaar? En hoe voorziet Remotec u van A tot Z bij de uitwerking ervan?

Lees verder
Remotec legt uw parking aan, op maat van uw noden en wensen

De parking, het visitekaartje van uw bedrijf

Bij aankomst op een bedrijfsterrein vormen bezoekers binnen de minuut een eerste indruk van de onderneming. Het is belangrijk dat het om een positieve indruk gaat. Op die manier wordt het mogelijk om een streepje voor te krijgen op de concurrentie, een belangrijke deal al voor de helft in de wacht te slepen of een potentiële werknemer over de streep te trekken. Kortom, de parking vormt hét visitekaartje van uw bedrijf. Maar welke elementen mogen absoluut niet ontbreken op uw parking? En vooral, hoe wordt het mogelijk om uw parkeerterrein te differentiëren?

Lees verder
UV-belijning bij Royal Antwerp Football Club door Remotec

UV-belijning: een geurloos, sneldrogend alternatief

Bij Remotec zijn we constant op zoek naar de laatste innovaties op de markt. Op die manier kunnen we ons aanbod uitbreiden en onze service aanbieden aan elke onderneming, ongeacht de sector en bedrijvigheid op de werkvloer. UV-belijning is een perfect voorbeeld van één van onze meest recente innovaties. Maar waarom kiezen voor UV-belijning? En wat zijn de voordelen van deze bijzondere binnenbelijningstechniek?

Lees verder
laadpalen, laadstations, laadparking, elektrisch laden

Waarom elektrische laadstations een must zijn voor elk bedrijf vanaf 2021.

Dat elektrische wagens de laatste jaren aan een opmars bezig zijn, is ontegensprekelijk. Televisiespots van bekende autoproducenten gaan niet meer over ronkende benzine- of dieselmotoren, maar over hun elektrische varianten. Meer en meer ondernemingen kiezen ook voor de invoering van deze ecologisch meer verantwoorde bedrijfswagens.

Maar waarom zijn deze auto’s momenteel zo populair? En vooral, waarom moet elk modern bedrijf in 2021 inspelenop deze groeiende trend?

Lees Verder
Blogbericht Remotec goboprojectoren en laserlines

Wat zijn GOBO projectoren en Laserlines?

Heeft u de verschuiving meegemaakt van fysieke fotoalbums naar diashows? Of de overstap van presentaties met kartonnen borden naar geprojecteerde PowerPointpresentaties? Dan kent u de impact van digitale projecties! Remotec past deze innovaties toe om de veiligheid in uw bedrijf te verhogen.

Een GOBO projector is een van de krachtigste projectoren die een haarscherpe projectie kan projecteren. De naam ‘GOBO’ verwijst naar het glazen plaatje dat in de projector geplaatst wordt. Deze GOBO kan volledig gepersonaliseerd worden. De gekozen projectie wordt in het glazen plaatje gegraveerd en ingekleurd met de gewenste kleurcombinaties.

Lees verder
Gevelletters en lichtreclame door Remotec voor Fixsus

Hoe voorzie ik mijn start-up van signalisatie?

Wanneer u een start-up begint, heeft u ongetwijfeld 1001 dingen op uw to-do-lijst staan. Het uitwerken van uw businessplan, het vastleggen van uw vennootschap en het uitbreiden van uw netwerk is nog maar het begin. Indien u een fysieke zaak gaat starten, moet u ook uw gebouw en bedrijfsterrein aan uw start-up aanpassen.

Uw (toekomstige) klanten moeten eerst weten waar ze u kunnen vinden en voor eventuele passanten moet het duidelijk zijn waarvoor ze bij u terecht kunnen. Daarnaast is uw bedrijfsterrein of de buitenkant van uw gebouw, het eerste dat gezien wordt. De eerste indruk van uw zaak of winkel begint hier.

Lees verder
Gevelletters verlicht dagzicht Residence Inn by Marriott door Candor en Remotec

Hoe lichtreclame een belangrijke rol kan spelen bij het aantrekken van klanten

Hoewel een goed geplaatst reclamebord nuttig is om de visibiliteit te verbeteren, is een lichtreclame nog veel efficiënter. Wanneer het verlicht is, zal uw reclamebord nog beter opvallen en de aandacht trekken van potentiële klanten die voorbij wandelen of rijden. De opties voor lichtreclames zijn eindeloos. Bij Remotec hebben we een enorm aanbod aan mogelijkheden aangepast aan uw noden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden terug waarop te zien is dat lichtreclames effectief zijn voor het aantrekken van klanten en het stimuleren van uw business.

Lees verder
Oude En Nieuwe Norm Leidigingmarkeringen Iso 20560 Nbn 69

Volgen uw leidingmarkeringen de nieuwe norm?

Dankzij leidingmarkeringen is het mogelijk om in een oogopslag te weten welke vloeistof of gas er door een leiding loopt en wat de mogelijke risico’s hiervan zijn. Op die manier kunnen zowel medewerkers als derden de nodige maatregelen nemen wanneer er werken of problemen zouden zijn met uw leidingen.

De naam van de vloeistof, veiligheidspictogrammen en stromingsrichting worden steeds op een bijhorende kleur weergegeven. Deze elementen konden echter verschillen per land: oranje staat in Nederland voor een zuur en in Zweden voor een ontvlambaar gas. In België gebruikten we tot voor kort paars voor een zuur maar volgens de nieuwe, universele ISO 20560 norm wordt dit nu overal oranje.

Lees verder
hernieuwen belijning verkeersplan wegwijzers en afbakening rijvakken

Wegmarkeringen: slijtage en vervanging

Wegmarkeringen en belijningen beginnen vroeg of laat tekenen van slijtage te tonen. In optimale staat dragen ze bij tot de structuur en de veiligheid, zowel voor u en uw medewerkers als voor uw infrastructuur. Wanneer de markeringen slecht zichtbaar zijn door slijtage of beschadigingen, verliezen ze natuurlijk hun effect.

Lees verder
kunststof veiligheidshekken naast wandelpad afbakening indoor

Bescherm uw werknemers & infrastructuur

Bij de aanleg van uw parking of bedrijfsterrein, heeft u ook uw verkeersplan moeten intekenen. Een verkeersplan zonder pijnpunten is een ideaal scenario maar slechts in weinig gevallen is dit ook de realiteit ...

Lees meer
raamfolie vinyl plakletter logo publiciteit belettering

De veelzijdigheid van vinyl

Stickers zijn een van de producten die al het langst in ons gamma zitten. Ze zijn tijdloos, eenvoudig in gebruik en op talloze manieren te personaliseren! We hebben 32 jaar ervaring in het aanbrengen van vinylfolies op tal van ondergronden, ...

Lees meer
binnenbelijning arcering wandelpad zebrapad gang in verschillende kleuren

Van voor- tot nabehandeling: wegmarkering & belijning

Remotec plaatst al 32 jaar binnen- en buitenbelijning op maat van de klant en de bedrijfsspecifieke situatie. Grof gerekend zitten we ondertussen aan 267 952km belijning in verschillende verftypes, tig kleuren, rechte en gebogen lijnen. Daarbij komen nog alle symbolen, pictogrammen en karakters die zorgen voor extra duiding of richting. Moest het judo zijn, zouden we de zwarte band zeker verdienen!

Lees verder
veiligheidspoortje alert stop wandelpad zebrapad

5 tips voor een veilige werkomgeving

Efficiënt en kwalitatief kunnen werken, begint bij de veiligheid van de werkplaats. Zoals veiligheid een basisbehoefte is in ons dagelijks leven, is het dat ook in het werkleven. Kleine ingrepen kunnen hierbij al snel een grote impact hebben, ...

Lees meer

Inzetten op maximale magazijnveiligheid en de bijhorende voordelen

Magazijnen, als bruisende centra van activiteit in de supply chain, zijn essentieel voor het opslaan, organiseren en distribueren van goederen. Echter, de inherente risico's geassocieerd met heftruck- en voetgangersverkeer en materiaalbehandeling eisen een allesomvattende benadering van magazijnveiligheid. Verken het cruciale belang van magazijnveiligheid en duik in de bescherming van werknemers, het voorkomen van schade aan eigendommen, naleving van voorschriften, kostenefficiëntie en verbeterde productiviteit.

Lees verder

De invloed van branding op jouw business

Branding aanbrengen heeft aantoonbare zakelijke implicaties die verder gaan dan alleen het visueel aantrekkelijk maken van kantoorruimtes. Het heeft tastbare voordelen die bedrijven kunnen ervaren, variërend van verhoogde merkherkenning tot verbeterde betrokkenheid van medewerkers en een meer positieve perceptie bij klanten. Dit zijn de voordelen van branding op jouw bedrijf.

Lees verder

Geluidsoverlast aanpakken in de moderne werkomgevingen

Op moderne werkplekken waar ingezet wordt op open kantoorruimtes wordt een cruciaal element vaak over het hoofd gezien: het groeiende probleem van geluidsoverlast. Bij de inrichting van kantoren wordt er vaak rekening gehouden met lichtinval en temperatuur, maar het aanhoudende probleem van overmatig geluid wordt niet in achting genomen. Geluid is nochtans een ontregelaar die zowel de productiviteit als het algemeen welzijn op de werkvloer nadelig beïnvloedt.

Lees verder

Het 5S-systeem en de voordelen op de werkplek

In de hedendaagse competitieve zakenwereld is efficiëntie cruciaal voor succes. Een methodologie die haar waarde heeft bewezen, is het 5S-systeem – een systematische aanpak om werkplekken te organiseren en verspilling te elimineren. Via 5 stappen, sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden, maakt dit systeem je onderneming efficiënter. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het implementeren van het 5S-systeem op jouw werkplek:

Lees verder