Remotec maakt panelen voor kunstwerk

Remotec maakt panelen voor kunstwerk

Remotec draagt bij aan herdenking bombardement Mortsel met kunstwerk van Dirk Braeckman

Remotec heeft met trots de panelen verzorgd voor een bijzonder kunstwerk van kunstenaar Dirk Braeckman. Dit kunstwerk staat in het teken van de herdenking van het bombardement in Mortsel, België, dat 80 jaar geleden plaatsvond en een diepe indruk heeft achtergelaten in de lokale geschiedenis.

Op 5 april 1943 werd Mortsel, een stad in de provincie Antwerpen, getroffen door een zwaar bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was een tragische gebeurtenis waarbij honderden mensen het leven verloren en grote delen van de stad werden verwoest. Als eerbetoon aan de slachtoffers en als een manier om de herinnering aan deze gebeurtenis levend te houden, heeft de stad Mortsel in samenwerking met kunstenaar Dirk Braeckman een kunstwerk laten creëren.

Dirk Braeckman is een bekende Belgische kunstenaar, vooral bekend om zijn fotografie en installaties. Zijn werken worden internationaal erkend en tentoongesteld in gerenommeerde kunstmusea en galerieën over de hele wereld. Voor dit specifieke project heeft Braeckman samengewerkt met Remotec.

Het kunstwerk 'Blind Spot' is maar liefst 24 meter lang en 2 meter hoog. Het bestaat uit panelen van donker bewerkt aluminium, die ongelijkmatig zijn verdeeld langs een lichtgrijze muur. Hierdoor ontstaat het idee van een lichtflits, wat zowel het moment van het bombardement als een nieuw begin symboliseert. Het kunstwerk is de grootste creatie ooit gemaakt door Dirk Braeckman.

Als bedrijf dat zich inzet voor kwaliteit en vakmanschap, is Remotec er trots op te hebben bijgedragen aan dit bijzondere kunstproject. Het is een eer om betrokken te zijn bij projecten die de geschiedenis en cultuur van een gemeenschap eren. Remotec blijft zich inzetten voor innovatie en samenwerking met kunstenaars en andere partners om betekenisvolle projecten te ondersteunen.