De geschiedenis van Remotec

De geschiedenis van Remotec

De geschiedenis van Remotec

1983

De stichter van Remotec, Jean-Yves Crevecoeur (19/9/1939-04/04/2020) studeerde af als Kapitein ter langen Ommevaart aan de zeevaartschool. Na een aantal keren de wereld rondgevaren te hebben, startte hij zijn eerste carrière aan wal. In 1982 kwam de eerste grote verandering toen tijdens de tweede oliecrisis de raffinaderij van Texaco Gent volledig sloot. Hij was daar toen marine superintendant en verantwoordelijk voor alle binnen- en buitengaande schepen van Texaco, in de havens van Zeebrugge en Gent. Door de oliecrisis drong een volledige reconversie zich op. Hij besloot op 42-jarige leeftijd terug te keren naar de ULB en studeerde daar marketing en informatica. Dat was het begin van een succesvolle doorstart.

Jean-Yves start in 1983 als zelfstandige en richt Remotec bvba op. Hij verkocht toen high tech beton- renovatie producten aan de industrie. Re-mo-tec was de afkorting van Renovation by Molecular technologies.

1988

Het roer wordt omgegooid en Jean-Yves start zijn eigen signalisatie-business. Hij hypothekeerde zijn huis om de allereerste high-tech CNC gestuurde snijplotter te kopen t.w.v. 5.000.000 bef (€ 124 000). Hij richtte zich toen vooral op het produceren van identificatieplaatjes en zelfklevers. De productie gebeurde gespreid in de bureau en garage van het ouderlijke huis. De totale werkoppervlakte bedroeg toen 80m².

1989

Zoon Yves start met de studies van handelsingenieur. Tijdens zijn studies hielp Yves het volledige productieproces op punt stellen en tegelijkertijd was hij in het bedrijf actief in de productie.

ouderlijk huis, waar alles begon, bakermat van Remotec
oude analyse aanvraag formulier veiligheidssignalisatie met verkeersbord ral-waaier en stickers

1992

Er worden belangrijke verbouwingswerken uitgevoerd aan de ouderlijke woning. Dankzij een extra verdieping bovenop het oorspronkelijke huis, werd er maar liefst 250m² extra bijgebouwd, om meer productiecapaciteit te voorzien.

1993

Yves wijdt zijn volledige eindwerk aan “Veiligheidssignalisatie in de chemische industrie”. Dit vormde de basis voor de expansie van de daaropvolgende jaren. Eens afgestudeerd trok Yves richting Antwerpse haven met zijn eindwerk onder de arm en bezocht daar alle grote chemische en petrochemische bedrijven op zoek naar potentiële klanten. Veiligheid zat in de lift en menig veiligheidsverantwoordelijke had oren naar zijn verhaal. Velen van hen trokken onmiddellijk met Remotec in zee.

1994

Door de lancering van de gratis analyses, krijgt Remotec een volgende groeischeut. De eerste werknemer wordt aangenomen om de productie op te krikken en de vraag naar signalisatie te kunnen blijven beantwoorden. 

1999

Uitbreiding in productie. Er wordt een zeefdrukinstallatie aangekocht om de productievolumes op te krikken.

2002

De site ‘Poortakkerstraat 7’ wordt aangekocht, met een oppervlakte van 1.500m². Maar liefst 6x groter dan in het ouderlijke huis! Om de kosten te dekken kiezen Jean-Yves en Yves om 60% van deze oppervlakte te verhuren aan andere bedrijven.

Remotec richt La Signalisation Industrielle op in Rijsel, de Franse tak van Remotec is een feit.

Geschiedenis Remotec France La signalisation industrielle vestigingen
plaatsing veiligheidsbord signalisatie

2008

Het jaar van de economische crisis waarin Remotec zijn eigen installatiedienst opstart. Bovenop het bedenken en produceren van de signalisatietoepassingen, kunnen we de producten nu ook zelf installeren. De klanten ervaren dit als een grote meerwaarde waardoor Remotec de crisis sterker te boven komt.

2011

Yves Crevecoeur neemt de volledige leiding van de verschillende bedrijven op zich.

Maxim Van Parys, stiefzoon van Yves Crevecoeur, zet zijn eerste stappen in het bedrijf. Na enkele jaren vakantiejobs te hebben gedaan in de ateliers van Remotec, ruilt hij de productieruimte voor de plaatsing. Samen met de plaatsers gaat hij nu ter plekke bij de klant om onze eindproducten te installeren.

2013

Remotec richt de afdeling industriële wegmarkeringen op als aanvulling voor de signalisatietoepassingen. Industriële signalisatie en belijningen gaan hand in hand en versterken de veiligheidsmaatregelen. De oprichting van deze afdeling was een logisch gevolg van de groei en ervaring die Remotec de jaren voordien heeft opgedaan.

2014

Digital printing doet zijn intrede in Remotec. Zeefdrukken blijft interessant voor grote oplages maar digitaal printen is dankzij de lage opstartkost ook geschikt voor kleinere bestellingen. Daarnaast kan je met digital printing veel gedetailleerder werken en zijn er veel meer mogelijkheden op vlak van kleur.

2017

In november 2017 start Remotec met zijn eigen metaal- en lasafdeling. Sinds dan worden alle veiligheidshekken, wegwijzertotems, hoogtebegrenzers, rambeugels … in onze eigen productieruimte gemaakt. Op die manier kunnen we op maat van elke klant produceren: vanaf 1 stuk en volledig te personaliseren.

2018

Op 1 januari 2018 wordt de Nederlandse tak van het bedrijf officieel opgericht. Remotec Nederland bv staat op de kaart! Kort daarna begint de gedeeltelijke afbraak van de huidige site: het startschot voor een grondige renovatie en uitbreiding van de burelen en productieruimte.

In april dat jaar doet Louis Van Parys, de tweede stiefzoon van Yves, zijn intrede in het bedrijf. Na zijn studies van handelsingenieur en een eerste werkervaring in de sales zal hij actief zijn in de marketing. Hij moet Remotec op de digitale trein zetten voor de toekomst.

In augustus neemt Remotec het failliete Decomar/Icossigns over en start zo officieel haar eigen afdeling Lichtreclames & publiciteit op. Naast het beveiligen en optimaliseren van bedrijven, helpen we hen nu ook mee in de spotlights staan.

Het jaar wordt afgesloten met een tweede verhuis: de steeds groeiende afdeling wegmarkeringen neemt zijn intrek in het industrieterrein van Eke.

Geschiedenis Remotec Nederland vestigingen
installatie laadpalen elektrische voertuigen aanleg parking

2019

Maxim Van Parys start 2019 als COO van Remotec en neemt de volledige operationele leiding over. Yves focust zich verder op Merging & Acquisition en strategische groei van de verschillende bedrijven binnen de Remotec groep.

We zetten in op duurzame signalisatie met een uitbreiding van ons aanbod Led Displays.

We sluiten het jaar af met een nieuwe afdeling in samenwerking met Mobility+. Remotec Re-Charge zal zich bezighouden met de installatie van elektrische laadpalen bij zijn klanten.

2020

In januari 2020 wordt The Belgian Design Lab opgericht, een samenwerking tussen Inge Van Herck en Remotec. Inge Van Herck styleert interieurs met exclusieve Belgische merken en Remotec zorgt op zijn beurt voor de productie van verschillende artikelen zoals Handgel dispensers en Wall Art.

Op 13 maart 2020 is de nieuwbouw volledig klaar. Het resultaat is een gloednieuw en hypermodern complex van 6.000m². De werken gebeurde in 2 fasen en namen in totaal zo’n 27 maanden in beslag. Het openingsfeest dat hiervoor gepland stond, werd uitgesteld omwille van de coronacrisis.

Op 4 april 2020 moeten we afscheid nemen van onze oprichter Jean-Yves Crevecoeur, ten gevolge van het coronavirus, op 80-jarige leeftijd.

Afscheid van Jean-Yves, oprichter van Remotec, hart gemaakt uit veiligheidskegels
Overname Actual Sign en Signa Markings

2020

Op 1 juli 2020 wordt Actual Sign, gespecialiseerd in wayfinding en veiligheidspictogrammen, uit Machelen overgenomen. Actual Sign heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hoofdzakelijk indoor signalisatie, wayfinding en pictogrammen, de instrumenten bij uitstek voor visuele communicatie.

Op 11 december 2020 wordt Signa Markings, gespecialiseerd in industriële belijningen, uit Puurs overgenomen. Remotec blijft inzetten op interne groei en groei door overnames.

2021

Op 1 maart 2021 lanceerde Remotec zijn gloednieuwe Innovations webshop, hierop zullen alle nieuwe en innovatieve producten van Remotec in de kijker gezet worden. Het zal de basis vormen voor nog meer focus op innovatie en Research & Development in de volgende jaren.

Nieuwe webshop Innovations op smartphone en laptop