5 signalisatie musthaves voor uw bedrijf

5 signalisatie musthaves voor uw bedrijf

5 signalisatie musthaves voor uw bedrijf

Een bedrijfszone kan een diverse en drukke omgeving zijn, met verschillende soorten verkeer en activiteiten. Het is essentieel om de veiligheid in deze zone te waarborgen om ongevallen te voorkomen en een veilige werkomgeving te creëren voor medewerkers en bezoekers. Hier zijn 5 tips voor het waarborgen van de veiligheid in een bedrijfszone.

Duidelijke signalisatie

Zorg voor duidelijke en goed zichtbare signalisatie in de bedrijfszone om verkeersstromen, verboden gebieden, noodgevallen en andere belangrijke informatie effectief te communiceren. Duidelijke borden, markeringen en pictogrammen kunnen deze informatie eenvoudig overbrengen. Plaats de signalisatie op strategische locaties en zorg ervoor dat deze regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden.

Denk bijvoorbeeld aan het aanduiden van zones waar bezoekers wel of niet mogen komen, alsook gebieden waar chemische producten worden gebruikt. Het is ook van groot belang om de evacuatieroutes duidelijk aan te geven, zodat medewerkers en bezoekers gemakkelijk kunnen evacueren in geval van nood. Door heldere signalisatie te gebruiken, wordt de kans op verwarring of ongelukken aanzienlijk verminderd en draagt dit bij aan een veilige en efficiënte bedrijfszone.

Een ordelijk verkeersplan

Implementeer een goed doordacht verkeersplan in de bedrijfszone om de verkeersstromen te regelen. Dit kan onder andere door het instellen van eenrichtingsverkeer, het creëren van aparte paden voor voetgangers en voertuigen en het markeren van parkeerplaatsen omvatten. Zorg ervoor dat medewerkers en bezoekers op de hoogte zijn van het verkeersplan en zich eraan houden.

Herkenbare wayfinding

Gebruik herkenbare wayfinding-elementen om de navigatie in uw bedrijfszone gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan duidelijke bewegwijzering, kleurcodes of nummeringssystemen om verschillende gebieden, gebouwen of routes te identificeren. Toiletten, vergaderzalen, trappen of liften worden zo steeds eenvoudig teruggevonden. Door deze elementen te integreren, wordt het bezoek en verblijf van zowel medewerkers als bezoekers aangenamer en straalt het bovendien een gevoel van luxe uit.

Antislip belijning

Zorg voor antislip belijning op plaatsen waar voetgangers en voertuigen zich bewegen. Dit kan helpen om slippen, uitglijden en vallen te voorkomen, vooral in natte of gladde omstandigheden. Kies voor belijning met antislip eigenschappen en zorg ervoor dat ze regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden om hun effectiviteit te behouden. Bijvoorbeeld bij een trap of fietspad kan dit zeker een extra houvast zijn.

Projectiebelijning

Overweeg het gebruik van projectiebelijning als een innovatieve en effectieve manier om verkeersstromen en zones te markeren. Projectiebelijning maakt gebruik van geprojecteerde lichtbeelden om markeringen en signalisatie op de vloer weer te geven. Die helpen om de zichtbaarheid en herkenbaarheid te verbeteren, vooral 's nachts of in donkere omgevingen. Met een laserline of GOBO projector vallen uw boodschappen extra goed op.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Maak een afspraak met een van onze experts
Maak een afspraak
  • Offerte binnen 48u
  • Geen aankoopverplichting
  • Gratis prijsaanvraag