Van voor- tot nabehandeling: wegmarkering & belijning

Van voor- tot nabehandeling: wegmarkering & belijning

Van voor- tot nabehandeling: wegmarkering & belijning

Remotec plaatst al 32 jaar binnen- en buitenbelijning op maat van de klant en de bedrijfsspecifieke situatie. Grof gerekend zitten we ondertussen aan 267 952km belijning in verschillende verftypes, tig kleuren, rechte en gebogen lijnen. Daarbij komen nog alle symbolen, pictogrammen en karakters die zorgen voor extra duiding of richting. Moest het judo zijn, zouden we de zwarte band zeker verdienen!

Voorbehandeling

Door uw ondergrond te borstelen, frezen, schuren of kogelstralen, bereiden we de basis voor onze belijning voor zodat we een betere hechting hebben. Met een ruwere ondergrond, zullen de markeringen eenvoudiger connectie maken met de ondergrond en kunnen we een langere levensduur garanderen. Afhankelijk van het type ondergrond, kunnen we ook een primer aanbrengen die voor een betere hechting zorgt. Nieuwe en oude wegmarkeringen komen zelden goed overeen, de oude verfresten verwijderen we door te kogel-, zand- of waterstralen.

Wegmarkeringen en belijningen, Door uw ondergrond te borstelen, frezen, schuren of kogelstralen, bereiden we de basis voor onze belijning voor zodat we een betere hechting hebben.
verkeersplan wegmarkeringen symbolen oversteekplaats wandelpad

Wegenverf

Wegenverf is een plastische verf type A op solventbasis die uitsluitend gebruikt wordt voor buitenbelijning. De verf hecht zeer goed op asfalt maar kan ook gebruikt worden op beton of betonklinkers. Het is een zeer budgetvriendelijke oplossing voor buitenbelijningsprojecten. Het feit dat hij niet te slijtvast is, maakt hem ideaal voor tijdelijke belijningen - bijvoorbeeld tijdens werken - en belijningen die jaarlijks herdaan moeten worden.

Epoxy

Zowel binnen- als buitenbelijningen kunnen uitgevoerd worden in epoxy. Onze 2-componenten epoxy hecht buiten het best op asfalt, beton en betonklinkers. Bij die laatste 2 wordt de epoxy aangebracht op een hechtende primer voor een betere hechting. Mits de nodige voorbehandeling – kogelstralen of frezen en het aanbrengen van een primer – kunnen we tot 2 jaar garantie geven op de hechting. De epoxy wordt afgewerkt met een vernis en gaat, gemiddeld gezien, 2 tot 3 keer langer mee dan de gewone 1-component wegenverf.

PU

Onze 2-component polyurethaanverf op solventbasis is enkel geschikt voor binnenbelijningen. Mits de nodige voorbehandeling – kogelstralen of frezen en het aanbrengen van een primer – kunnen we tot 2 jaar garantie geven op de hechting. Dankzij zijn natuurlijke gladde finish, oogt hij strak en glanzend en is hij eenvoudig te onderhouden. De PU-verf kan ook geplaatst worden met een anti-slip-afwerking. Deze PU-verf is de meest gekozen optie voor binnenbelijningen en gaat, gemiddeld gezien, 3 tot 5 keer langer mee dan de klassieke 1-component wegenverf.

Rollplast

Rollplast is een vaak gekozen verftype voor zones waar veel zwaar verkeer passeert. Deze verf wordt zowel binnen (20%) als buiten (80%) gebruikt en is zeer slijtvast, droogt zeer snel en biedt extra grip door zijn ruwe afwerking. De koudplast hecht op tal van ondergronden zoals asfalt, beton, betonklinkers, traanplaten … en wordt waar nodig voorafgegaan door een hechtende primer. De rollplast gaat, gemiddeld gezien, 6 - 8x langer mee dan de gekende 1-component wegenverf.

indoor wegmarkering arcering en zebrapad pu glanzend
verkeersplan wegwijzers inrit uitrit wegmarkeringen

Thermoplast

Thermoplast is een unieke manier van belijning waarbij voorgevormde thermoplast of korrels verwarmd worden en smelten, om zo de juiste vorm en de maximale hechting te bekomen. Thermoplast wordt enkel buiten gebruikt op beton of asfalt, na een hechtende primer en een reiniging van uw ondergrond met stalen borstels. Dit verftype is zeer slijtvast, droogt zeer snel en heeft als extra voordeel dat hij reflecteert in het donker. Thermoplast gaat gemiddeld 6 - 8x langer mee dan de traditionele 1-component wegenverf.

Toepassingen

UV-belijning

Een nieuwe belijning met de snelheid van het licht. Dit gepatenteerde belijningsysteem is de enige dekkende belijning die met behulp van UV-belichting onmiddellijk uithardt. Het behandelde oppervlak is een paar minuten na plaatsing weer volledig belastbaar, zowel mechanisch als chemisch. De UV-belijning kan aangebracht worden bij temperaturen tot -28°C en is volledig geurloos. Dé oplossing voor voedings- en farmaceutische bedrijven, waar geurhinder onaanvaardbaar is. Daarnaast is UV-belijning enerzijds de oplossing voor belijningen in koel- en vriescellen en anderzijds voor continu draaiende bedrijven.

Hybride oplossing

Onze hybride belijning is het kleine broertje van UV-belijning dat bestaat uit een 2K-PU verf die sneller uitdroogt dan de klassieke PU verf, met minimale geurhinder. Een droogtijd van slechts 2u volstaat. Hier bovenop komt een transparante UV-topcoating die u alle voordelen van UV-belijning biedt: onmiddellijk droog, belastbaar, anti-statisch en slijtvast!

UV-belijning, belijning, wegmarkeringen, full UV, zebrapad
projectiebelijning wegmarkeringen projecteren Gobo projector laserline

GOBO projector

Deze krachtige projectoren maken het mogelijk om arceringen, zebrapaden, pictogrammen of korte boodschappen te projecteren op uw ondergrond. De projectoren kunnen aangestuurd worden door verschillende sensoren. Dit product is de oplossing voor ondergronden waar bestaande belijning niet hecht, niet zichtbaar is of continu verslijt. Daarnaast trek je met de projecties de aandacht op kritieke plaatsen.

Laserline

De laserline is een eenvoudig te implementeren, plug&play, industrieel lasersysteem. Het biedt een oplossing voor werkplaatsen die onbereikbaar of ongeschikt zijn voor de traditionele belijningsverf of -tape. Denk maar aan (chemisch) bevuilde oppervlakten of koude zones. De laserline projecteert moeiteloos op elk oppervlak, ook bovenop (passerende) voertuigen of materiaal. De laserline is beschikbaar in de kleuren rood, groen en blauw en is ideaal om wandelpaden, laad- en loszones, zone afbakeningen … aan te geven. De standaardverhouding van de projectie is 1:2 (1m hoogte = 2m projectie) maar kan op maat aangepast worden.

Nabehandeling

Na het aanbrengen van de belijning, symbolen of karakters, opteren we ervoor om ook een beschermlaag aan te brengen. Wegmarkeringen worden traditioneel op de grond geplaatst en moeten dus tegen heel wat ballast en verschillende weercondities bestand zijn. Om de levensduur zo lang mogelijk te rekken, kunnen we een traditionele, transparante vernis aanbrengen of een innovatieve UV-topcoat. Uiterlijk zien ze er hetzelfde uit maar onze UV-topcoat biedt bescherming tegen extreme belastingen en weersomstandigheden. Remotec heeft daarnaast een hoog geconcentreerde snelreiniger ontwikkeld die u voor elk type belijning kan inzetten om vetplekken, olie en andere vuiligheid te verwijderen zonder uw belijning te beschadigen.

wegmarkeringen kuisen onderhouden kuisproduct remoclean

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Maak een afspraak met een van onze experts
Maak een afspraak
  • Offerte binnen 48u
  • Geen aankoopverplichting
  • Gratis prijsaanvraag