Hoe voorzie ik mijn start-up van signalisatie?

Hoe voorzie ik mijn start-up van signalisatie?

Hoe voorzie ik mijn start-up van signalisatie?

Wanneer u een start-up begint, heeft u ongetwijfeld 1001 dingen op uw to-do-lijst staan. Het uitwerken van uw businessplan, het vastleggen van uw vennootschap en het uitbreiden van uw netwerk is nog maar het begin. Indien u een fysieke zaak gaat starten, moet u ook uw gebouw en bedrijfsterrein aan uw start-up aanpassen.

Uw (toekomstige) klanten moeten eerst weten waar ze u kunnen vinden en voor eventuele passanten moet het duidelijk zijn waarvoor ze bij u terecht kunnen. Daarnaast is uw bedrijfsterrein of de buitenkant van uw gebouw, het eerste dat gezien wordt. De eerste indruk van uw zaak of winkel begint hier.

Lichtreclames & publiciteitssignalisatie

Van zodra u uw naam, logo en huisstijl gekozen heeft, kunt u aan de slag gaan voor uw lichtreclames. Een logo boven uw deur is het eerste en belangrijkste uithangbord, daardoor weet iedereen wie u bent en op welke naam ze u online of op sociale media kunnen terugvinden. Dit logo kan op verschillende manieren uitgewerkt worden, afhankelijk van uw voorkeuren en de ondergrond waar het logo op geïnstalleerd wordt. Direct of indirect verlichte gevelletters rechtstreeks op uw gevel, een lichtbak die plat of haaks geplaatst wordt, een logobord of spandoek of, wanneer er geen plaats is op uw gevel, een verlichte dakconstructie die gegarandeerd de aandacht trekt.

Belijning en gevelreclame Vanden Borre Kitchen door Remotec
Publiciteitstotem graanstokerij Braeckman door Remotec

Op vlak van lichtreclames en publiciteitssignalisatie, kunt u zo ver gaan als u zelf wilt. Met een publiciteitstotem aan de oprit van uw terrein of een XXXL logo kunt u niet anders dan opvallen in het straatbeeld. Wilt u uw gevel volledig transformeren naar uw grootste reclamebord? Dan kunt u ervoor kiezen om heel uw gevel opnieuw te bekleden in de kleur van uw huisstijl en de ramen te beletteren met foto’s, zandstraalfolie, uw logo of slogan. Indien u slechts beperkt ruimte heeft voor publiciteitssignalisatie, zijn klassieke vlaggen met uw eigen bedrukking steeds een goed idee. Met een digitaal ledscherm of een GOBO projector die uw logo en boodschap verkondigen, voegt u onmiddellijk ‘innovatief’, ‘modern’ en ‘duurzaam’ toe aan uw USP’s.

Door het plaatsen van lichtreclame en publicitaire signalisatie, laat u iedereen weten wie uw bent, wat u doet en waar ze u kunnen terugvinden. Daardoor betaalt de lichtreclame zichzelf in een mum van tijd terug. Hulp nodig bij het uitwerken of implementeren van uw huisstijl? Wij weten er wel raad mee, contacteer onze adviseurs voor een gratis & vrijblijvende analyse.

Inkleding en belijning van uw parking

Wanneer klanten uw zaak of winkel bezoeken, is uw parking het eerste rechtstreekse contactpunt. Uw parking moet voorzien zijn op verschillende soorten voertuigen en weggebruikers: wandelaars, fietsers, (elektrische) auto’s en zelfs grote camionettes of vrachtwagens van uw leveranciers. Elke weggebruiker moet een plaats krijgen en signalisatie die ze naar de juiste locatie én naar uw inkom leidt. Neemt u een bestaand bedrijfsterrein over, dan kunnen wegdekherstellingen nodig zijn. Ga ook na of de aanwezige signalisatie en belijning aansluit bij uw doel en noden. Wilt u plaatsen reserveren voor mindervaliden of zwangere vrouwen, dan passen we de belijning van uw parkeerplaatsen hierop aan.

Naast belijning van uw verkeersplan, (elektrische) parkeerplaatsen, wandel-, fiets- en zebrapaden en de nodige bewegwijzering om iedereen op de juiste bestemming te krijgen, kunt u ook uw voorzorgen nemen om uw infrastructuur te beschermen. Park-stops om de grenzen van parkeerplaatsen te markeren, rambeugels om laadpalen te beschermen of veiligheidshekken om wandelpaden af te zetten. Opent u een zaak in stedelijk gebied of in een dorpskern? Dan kan het interessant zijn om een (solar) fietsenstalling te plaatsen en uw parkeerplaatsen extra te identificeren met parkingborden (bijvoorbeeld: parkeerplaats voorbehouden voor klanten van Remotec).

Veiligheidssignalisatie en pictogrammen door Remotec

Comfort signalisatie als gids

Eens aangekomen op uw terrein, is het kwestie van uw bezoekers en/of potentiële klanten binnen te halen. Indien u over een groot terrein beschikt, kunt u ervoor kiezen om enkele wegwijzers in uw huisstijl te plaatsen zodat zij eenvoudig de weg vinden naar de ingang. Afhankelijk van uw zaak, lopen uw klanten binnen in een boetiek of winkel of komen ze terecht in uw burelen.

In een winkel waar u uw zorgvuldig geselecteerde aanbod uitgestald heeft, wilt u klanten de nodige info meegeven. Met elegante belettering of borden op maat kunt u ze begeleiden naar de laatste nieuwe producten, uw eyecatchers of een korte uitleg meegeven over de oorsprong of het verhaal achter uw producten. Stickers en borden worden volledig uitgewerkt zodat ze een verlengde vormen van uw huisstijl en interieur.

Biedt u geen producten maar diensten aan, dan bestaat uw bedrijf waarschijnlijk voornamelijk uit enkele bureaus en vergaderzalen. Ook hier zijn er tal van mogelijkheden om uw klanten te verwelkomen, begeleiden en lange gangen of lege muren op te vrolijken. We kunnen een kleinere variant van uw gevellogo laten terugkomen, uw klanten met borden, stickers of ledschermen verwelkomen en de weg wijzen.

Noodsignalisatie: wat bij evacuatie en brand?

Brand of andere redenen tot evacuatie, we denken er liever niet aan en hopelijk komen we het nooit tegen. Toch is het levensnoodzakelijk om hierbij stil te staan, zowel voor uzelf, uw klanten en bezoekers, als voor uw gebouw. Vanop elke plaats in uw zaak moet u minstens een brand- of evacuatiepictogram zien hangen. U als zaakvoerder of eigenaar kent de snelste weg naar buiten maar wat met klanten die voor de eerste keer bij u zijn?

Weet u niet waar te beginnen? Maak een afspraak met een van onze ervaren adviseurs voor een gratis & vrijblijvende analyse.

De puntjes op de i

We kunnen er voorlopig nog niet omheen, elke zaak of winkel moet een aantal maatregels nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Communiceer de te volgen regels in uw zaak, duid ontsmettingsstations aan en herinner klanten aan de 1,5m afstandsregel. Van stickers tot plexischermen, alles kan op maat van uw bedrijf gemaakt worden.

Staan efficiëntie en structuur hoog op uw agenda? Dan zijn de termen 5S en Lean management u waarschijnlijk goed bekend. Door het toepassen van deze methodes, verhoogt u de efficiëntie, structuur én veiligheid in uw bedrijf. Ontdek hoe onze schaduwborden, belijning, instructieborden en planningsborden u hierbij kunnen helpen.

Zet de puntjes op de i met een brievenbus op maat, podotactiles voor blinden en slechtzienden, veiligheidspictogrammen en verkeersborden om alles in goede banen te leiden.

Heeft u vragen of wilt u bijkomende info? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij hebben jaren ervaring en helpen u graag uw zaak te realiseren. Vraag nu uw gratis & vrijblijvende analyse aan.