Belang van elektrische laadstations

Belang van elektrische laadstations

Waarom elektrische laadstations een must zijn voor elk bedrijf vanaf 2021.

Dat elektrische wagens de laatste jaren aan een opmars bezig zijn, is ontegensprekelijk. Televisiespots van bekende autoproducenten gaan niet meer over ronkende benzine- of dieselmotoren, maar over hun elektrische varianten. Meer en meer ondernemingen kiezen ook voor de invoering van deze ecologisch meer verantwoorde bedrijfswagens.

Maar waarom zijn deze auto’s momenteel zo populair? En vooral, waarom moet elk modern bedrijf in 2021 inspelenop deze groeiende trend?

Oplaadpaal voor elektrische wagen EVlink by Remotec

Fiscaal voordeel en het jaar 2026

Het Belgische wagenpark moet vergroend worden volgens de regering. Onlangs werd er een akkoord gevonden over het belastingvoordeel en de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens. Vanaf het jaar 2026 zullen ondernemingen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen aftrekken van de belastingen, wat het gebruik auto’s op fossiele brandstof dus minder interessant zal maken op fiscaal vlak én de nood naar laadoplossingen in uw bedrijf zal doen stijgen.

Remotec is niet gebonden aan één merk en biedt dus een uitgebreid gamma van laadpalen aan. Afhankelijk van de noden en wensen van een bedrijf inzake design of specifieke mogelijkheden wordt het meest gepaste laadpunt voorzien. Alfen, Mennekes en Schneider zijn de drie merken die we het vaakst gebruiken om de beste oplossing aan te reiken op maat van uw onderneming.

Ecologische stimulans

Niet alleen op financieel vlak zal de stimulering van elektrische bedrijfswagens een rol spelen, maar ook op ecologisch vlak. Minder fossiele brandstof betekent minder CO2-uitstoot én een groener imago voor uwonderneming.

Aangezien wij bij Remotec staan voor duurzaamheid en innovativiteit kunnen we dit alleen maar toejuichen. Daarom maken we ook enkel gebruik van A-merken en staan we 24/7 voor u klaar na de installatie van onze elektrische laadpunten.

Belijning parkeerplaatsen elektrische auto's door Remotec
laadpalen, laadstations, laadparking, elektrisch laden

Voordelen voor uw werknemer

Ook werknemers zullen de vruchten plukken van het gebruik van deze bedrijfswagens. Zij zullen namelijk minder belast worden op het voordeel alle aard, dat CO2-gebonden is, ideaal voor een nóg beter werkklimaat als u het ons vraagt.

Laadpalen zijn niet duur

Omdat elektrische bedrijfswagens in de lift zitten, en er dus meer nood is aan (openbare) oplaadpunten, is er een belastingaftrek voorzien op de aankoop en plaatsing van deze punten. Publiek toegankelijk gemaakte laadpalen die geplaatst worden voor 2022 door uw onderneming zijn tot 200 procent aftrekbaar. Daarbovenop recupereren werknemers die thuis een laadstation installeren 45 procent van hun kosten via de belastingen. Een duidelijke
win-winsituatie voor beide partijen.

Oplaadstation auto met aanrijdbeveiliging op maat door Remotec
Render van Solar construct fietsenstalling, gebouwd en geplaatst door Remotec

Geen fan van de wagen? Ook aan de fietsers wordt gedacht!

Indien sommige van uw werknemers geen frequent gebruikers zijn van de wagen, maar liever kiezen voor een sportiever alternatief zoals een speed pedelec of een elektrische fiets hoeft dit absoluut geen probleem te vormen. De Solar fietsenstalling van Remotec is voorzien van oplaadpunten en fotovoltaïsche zonnepanelen. Daarbovenop kan nog gekozen worden voor ingebouwde stopcontacten en lockers waar fietsers alles wat hen toebehoort in kunnen opbergen. De fietsenstalling is perfect personaliseerbaar en wordt op maat van uw bedrijf gemaakt. Bekijk alvast enkele van onze modellen en voorzie uw bedrijf binnen de kortste keren van de benodigde laadstations.

 

Net als ons overtuigd van de voordelen van elektrische laadoplossingen in uw onderneming? Boek dan nu uw gratis analyse en onze adviseurs helpen u van A tot Z verder bij het installatieproces.

Boek uw Analyse Elektrisch Laden

Doe beroep op de expertise van onze adviseurs voor uw laadoplossing
Boek uw analyse
  • Offerte binnen 48u
  • Gratis analyse
  • Geen aankoopverplichting