Totaalinrichting parking

Totaalinrichting parking

De parking, het visitekaartje van uw bedrijf

Bij aankomst op een bedrijfsterrein vormen bezoekers binnen de minuut een eerste indruk van de onderneming. Het is belangrijk dat het om een positieve indruk gaat. Op die manier wordt het mogelijk om een streepje voor te krijgen op de concurrentie, een belangrijke deal al voor de helft in de wacht te slepen of een potentiële werknemer over de streep te trekken. Kortom, de parking vormt hét visitekaartje van uw bedrijf. Maar welke elementen mogen absoluut niet ontbreken op uw parking? En vooral, hoe wordt het mogelijk om uw parkeerterrein te differentiëren?

Remotec staat u bij van A tot Z
Aanleg parking met grasdals

Een degelijke ondergrond, de fundering van het hele proces

De ondergrond vormt de basis van de gehele parkeerruimte. De volledige look en feel van uw parking zal beïnvloed worden door het type materiaal dat gebruikt wordt om de bodem aan te leggen. Enerzijds kan er gekozen worden voor een strakke look, in dat geval bestaan er tal van materialen in de vorm van betonklinkers, asfalt of betonplaten om een samenhangend geheel te verkrijgen. Anderzijds is er de mogelijkheid om een natuurlijke look te verwezenlijken in combinatie met slimme afwatering. Hiervoor worden grasdallen ingezet.

Wegmarkeringen en belijningen om een duidelijke indeling te creëren

Een ondergrond zonder structuur en belijning zou geen functioneel geheel vormen. Het is uiterst belangrijk dat klanten, werknemers en bezoekers hun voertuig op een praktische en zorgeloze manier kunnen stationeren op uw parkeerterrein. Wegmarkeringen in de vorm van parkeerplaatsen, wandelpaden, zebrapaden, fietspaden, arceringen en pictogrammen zorgen voor een efficiënte en veilige parkeerervaring.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om belijningen op de parking te personaliseren en/of af te toetsen aan de huisstijl van een onderneming. Eerst en vooral kan de kleur van de markeringen volledig gekozen worden. Gekleurde arceringen, zebrapaden, wandelpaden, en andere zones die aansluiten bij de corporate identity van de organisatie zorgen voor een functionele én esthetische meerwaarde. Op die manier kan de eerste indruk die bezoekers krijgen van een onderneming uitermate versterkt worden.

Daarbovenop kunnen gepersonaliseerde pictogrammen en symbolen aangebracht worden. Die worden vaak ingezet in de vorm van uw bedrijfslogo, een ontwerp naar keuze of om aangepaste parkeerplaatsen voor bepaalde voertuigen/personen aan te duiden.

binnenbelijning arcering wandelpad zebrapad gang in verschillende kleuren
Aanrijbeveiliging, afbakening, slagboom, manuele slagboom, dubbele slagboom, signalisatie, veiligheid

Signalisatie en aanrijbeveiliging om het verkeersplan te vervolledigen

Belijningen zullen meteen duidelijkheid brengen op uw parkeerterrein. Bezoekers weten waar ze hun type voertuig kunnen stationeren en hebben al enkele indicaties over het parkeerterrein ontvangen. Er kunnen echter nog problemen ontstaan die voorkomen kunnen worden door duidelijke signalisatie en aanrijbeveiliging.

Verkeerssignalisatie is een hulpmiddel om het verkeersplan in de praktijk te helpen omzetten. Aan de hand van (gepersonaliseerde) parkingborden, verkeersborden en wegwijzers krijgt de duidelijke structuur meteen vorm. Een structuur die moet zorgen voor efficiëntie op het parkeerterrein.

Nog belangrijk in het vermijden van ongevallen: infrastructuur op maat. Dankzij de toevoeging van hoogtebegrenzers, parkeerstops en verkeersdrempels worden ongevallen ondenkbaar. Te grote voertuigen hebben geen toegang tot het terrein, iedereen staat binnen de vooropgestelde zone geparkeerd en niemand kan te snel rijden. Al deze maatregelen zorgen voor verhoogde veiligheid van uw parkeerterrein.

Net zoals bij de wegmarkeringen zijn er talloze personalisatiemogelijkheden op vlak van signalisatie en aanrijbeveiling. Logo’s en gepersonaliseerde iconen kunnen aangebracht worden op de wegwijzers, de verkeersborden kunnen verlicht worden, kleuren kunnen beïnvloed worden ...  

Ontdek alle mogelijkheden in verband met personalisatie.

Publiciteit en lichtreclames om de parking in de spotlight te plaatsen

Om, naast de functionele noodzaken, nog een esthetische meerwaarde te voorzien zijn er tal van opties. Met een moderne publiciteitstotem of een tijdloos logobord aan de oprit van uw parking, wordt de toon gezet voor de rest van de publicitaire voorzieningen.

Benieuwd naar de andere opties? Of zelf op zoek naar een totaalpartner voor de aanleg van uw parking? Remotec ondersteunt u van A tot Z. Bekijk welk type parking het best aansluit bij uw onderneming en de (personalisatie)mogelijkheden die daarbij aansluiten op onze splinternieuwe pagina, opgesteld door onze experts.

Uw parking op maat
gevelletters, gevelbekleding, lichtreclame, publiciteit, signalisatie