Het belang van buitenbelijning

Het belang van buitenbelijning

Waarom buitenbelijning de leidraad van uw outdoor bedrijfsterrein vormt

Met de zomermaanden in aantocht is het cruciaal dat uw bedrijfsterrein voorbereid is op het ontvangen van werknemers, leveranciers, klanten en andere bezoekers. Visibiliteit, efficiëntie en veiligheid moeten meer dan ooit op punt staan om een uitstekende eerste indruk achter te laten. Aan de hand van publicitaire voorzieningen, signalisatie, aanrijdbeveiligingen en infrastructuurwerken worden uw terreinen in een handomdraai omgetoverd tot een aantrekkelijk uithangbord.

Er is echter één product dat dé leidraad vormt bij de optimalisatie van uw bedrijfsterrein: buitenbelijning. Maar waarom zijn outdoor wegmarkeringen nu precies onmisbaar? En hoe voorziet Remotec u van A tot Z bij de uitwerking ervan?

buitenbelijning zebrapad en parkeerplaatsen by Remotec

Veiligheid

Buitenbelijning zorgt voor veiligheid. Na een strategische analyse van onze expert wordt een verkeersplan opgesteld waarin alle risicopunten op uw terrein aangepakt worden. Met behulp van zebrapaden, wandelpaden en fietspaden worden ongevallen tussen voetgangers, fietsers, heftrucks, vrachtwagens en andere voertuigen vermeden. Dankzij een duidelijke indicatie van oversteekplaatsen, wandelzones en fietszones wordt algemene alertheid verhoogd en weet iedereen perfect waar welk verkeer mogelijk is.

Daarnaast zal het aanbrengen van markeringen in de vorm van wegwijzers, pictogrammen, haaientanden en arceringen bestuurders perfect begeleiden. Op die manier volgt iedereen dezelfde verkeerscirculatie en wordt het risico op ongelukken opnieuw verkleind. Kortom: buitenbelijning heeft een groot aandeel in het optimaliseren van veiligheid.

Efficiëntie

Naast veiligheid speelt ook efficiëntie een belangrijke rol op uw terreinen. Bij het afsluiten van belangrijke deals, het leggen van nieuwe contacten, het aanwerven van werknemers … zal vlotheid van circulatie cruciaal zijn. Wanneer een bezoeker feilloos begeleid wordt van punt A naar B zal een positieve eerste indruk gevormd worden en heeft dit alleen maar voordelen voor de toekomst.

In het teken van effectiviteit zullen wegwijzers, pictogrammen en arceringen dus niet enkel een beveiligende functie hebben, maar ook zorgen voor de vlotst mogelijke verkeerssituatie. Het opstellen van een verkeersplan vergt tijd, vakkennis en heel wat ervaring. Onze experts zijn niet voor niets al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de uitwerking ervan.

Op bepaalde terreinen, bijvoorbeeld in havens, is er nood aan overzicht. Door het aanbrengen van stockageplaatsen met aangepaste nummering en/of kleur vinden werknemers en leveranciers producten met bijhorende laad- en loszones terug in een handomdraai. Zonder buitenbelijning op maat zouden producten een eigen leven leiden en zou er van efficiëntie geen sprake zijn. Wegmarkeringen op maat zijn essentieel bij het vermijden van tijdverlies.

Stockageplaatsen in een havengebied by Remotec
Buitenbelijning van een parking, met nummering per parkeerplaats door Remotec

Stationering en indicatie

Na een vlotte begeleiding en aankomst op eindbestemming is het niet de bedoeling dat iedereen zomaar parkeert waar gewenst. Met behulp van buitenbelijning worden parkeervlakken aangebracht op de meest geschikte plaatsen, afhankelijk van de verschillende soorten voertuigen. Ook dit onderdeel wordt uitvoerig in acht genomen bij de opstelling van een verkeersplan op maat.

Ter aanvulling worden speciale zones aangeduid aan de hand van pictogrammen. Zo kunnen bedrijven indiceren waar oplaadpunten voorzien zijn, personen met een handicap kunnen parkeren of speciale voertuigen gestationeerd kunnen worden.

Remotec heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het opstellen van een verkeersplan en uitwerken van bijhorende buitenbelijning op maat. Bovendien werd ons belijningsteam grondig uitgebreid, waardoor we extra snelle service kunnen voorzien. Contacteer ons vandaag nog voor razendsnelle wegmarkeringen, op maat van uw onderneming.