De voordelen van UV-belijning

De voordelen van UV-belijning

UV-belijning: een geurloos, sneldrogend alternatief voor traditionele methodes.

UV-belijning: een geurloos, sneldrogend alternatief

Bij Remotec zijn we constant op zoek naar de laatste innovaties op de markt. Op die manier kunnen we ons aanbod uitbreiden en onze service aanbieden aan elke onderneming, ongeacht de sector en bedrijvigheid op de werkvloer. UV-belijning is een perfect voorbeeld van één van onze meest recente innovaties. Maar waarom kiezen voor UV-belijning? En wat zijn de voordelen van deze bijzondere binnenbelijningstechniek?

UV-belijning, belijning, wegmarkeringen, full UV, zebrapad

UV-belijning is geurloos

Vroeger was het in sommige gevallen onmogelijk om traditionele belijningstechnieken toe te passen. Vooral in de voedings- en farmaceutische sector, waar de belijningen geurloos dienden te zijn, vormden zich enkele struikelblokken. Na jarenlang onderzoek kwamen we met de perfecte oplossing voor dit probleem: UV-belijning. Het proces is volledig geurloos en geeft ons de mogelijkheid om klanten in alle mogelijke sectoren te voorzien van belijning op maat.

Razendsnelle dekking

In sommige bedrijven vinden er 7 op 7 activiteiten plaats op de werkvloer. Aangezien traditionele belijning enkele uren nodig heeft om uit te harden, en daardoor niet belast mag worden, wordt deze methode hier onmogelijk. UV-belijning vormt de ideale oplossing. Na het aanbrengen van de pictogrammen, iconen en andere benodigde belijning is alles na enkele seconden volledig uitgehard en mechanisch én chemisch belastbaar.

UV-belijning bij Royal Antwerp Football Club door Remotec
UV-belijning van een zebrapad, binnen een magazijn door Remotec

Overal toepasbaar

Bij Remotec belijnden we al alle mogelijke (bedrijfs)ruimtes, iets wat absoluut niet mogelijk zou zijn zonder het gebruik van UV-belijning. Eén van de grootste voordelen van deze methode is namelijk dat ze overal toepasbaar is, in eender welke omstandigheden. Zo wordt het mogelijk om zowel binnen als buiten de benodigde belijningen aan te brengen, maar bijvoorbeeld ook in koel- en vriescellen, want UV-belijning kan aangebracht worden bij temperaturen tot -28°C.

Heel hoge slijtvastheid

Pictogrammen, iconen en lijnen slijten. Ongeacht welk type verf gebruikt werd en ongeacht de kwaliteit ervan. Op lange termijn zal de belijning in elk bedrijf een nieuwe laag verf moeten krijgen. UV-belijning is echter 2 tot 3 keer slijtvaster dan traditionele belijning. Deze methode zal op lange termijn dus tijds- en kostenbesparend werken, aangezien er minder frequent een onderhoud gepland moet worden.

Interesse in UV-belijning voor uw onderneming? Contacteer dan vandaag nog één van onze adviseurs voor een gratis analyse van uw binnen- of buitenbelijning.

UV-belijning van een zebrapad in een magazijn door Remotec